Τα μικρά γράμματα του facebook

Το να ανοίξεις σελίδα στο facebook είναι το πιο εύκολο. Όταν όμως συμφωνείς στους όρους χρήσης του, ξέρεις σε τι έχεις συμφωνήσει και τι δικαιώματα τους παραχωρείς; Εάν δεν πρόκειται να διαβάσεις τα μικρά γράμματα των όρων του facebook, συγκράτησε αυτά τα 4 πράγματα:


Δεν παρέχεται εγγύηση για μυστικότητα

Αυτό σημαίνει ότι το facebook δεν εγγυάται ότι θα προστατέψει τη μυστικότητα των στοιχείων του προφίλ σου, το περιεχόμενο που ανεβάζεις στη σελίδα σου ή στοιχεία που προκύπτουν από τις επιλογές που κάνεις χρησιμοποιώντας το facebook. Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορεί να καταλήξουν σε χέρια αγνώστων, πέρα από το δίκτυο των φίλων σου με τους οποίους τα μοιράζεσαι.


Δεν παρέχεται εγγύηση για την ασφάλεια των εφαρμογών του

Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές που βρίσκεις, κατεβάζεις και χρησιμοποιείς στο facebook μπορεί να μην είναι ασφαλείς. Μπορεί να έχουν κινδύνους για τον υπολογιστή, το κινητό ή τη φορητή συσκευή σου. Μπορεί επίσης να μην είναι κατάλληλες για την ηλικία σου.


Αποποίηση των πνευματικών δικαιωμάτων για περιεχόμενο που ανεβαίνει στο facebook

Αυτό σημαίνει πως ό,τι δικό σου ανεβάζεις στη σελίδα σου στο facebook παύει πλέον να αποτελεί πνευματική σου ιδιοκτησία. Θεωρείται δημόσια ιδιοκτησία. Άρα οποιοσδήποτε το βλέπει μπορεί να το χρησιμοποιήσει για δικό του ή να το δείξει σε άλλους και οι άλλοι να το χρησιμοποιήσουν για δικό τους.


Αλλαγή όρων χωρίς προειδοποίηση

Αυτό σημαίνει πώς ό,τι κι αν έχει δεσμευτεί το facebook ότι θα τηρεί την ημέρα που συμφώνησες στους όρους του, μπορεί να το αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή. Χωρίς να σε ρωτήσουν και χωρίς να σε προειδοποιήσουν.