Το πρόγραμμα Safe Internet της Cyta και άλλα προγράμματα γονικού ελέγχου

Τα προγράμματα γονικού ελέγχου σάς επιτρέπουν να φιλτράρετε ιστοσελίδες με επικίνδυνο περιεχόμενο και να ελέγχετε την πρόσβαση του παιδιού σας στον παγκόσμιο ιστό. Πολλά προσφέρονται δωρεάν και είναι απλό να τα εγκαταστήσετε στον υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή που χρησιμοποιεί το παιδί σας. Ενδεικτικά:

 

Safe Internet

Δωρεάν πρόγραμμα για τους πελάτες της Cyta

 

Η υπηρεσία Safe Internet σάς επιτρέπει να φιλτράρετε συγκεκριμένες κατηγορίες περιεχομένου (τυχερά παιχνίδια, σελίδες ενηλίκων, βία κ.λπ.), ιστοσελίδες, προγράμματα, παιχνίδια, e-shop ή εφαρμογές. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίστα με διευθύνσεις σελίδων όπου απαγορεύεται (black list) ή επιτρέπεται (white list) να έχει πρόσβαση το παιδί σας. Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένες μέρες και ώρες που το παιδί σας μπορεί να συνδέεται στο διαδίκτυο.

 

Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Safe Internet της Cyta, καλέστε στο 13877.

K9 Web Protection

Δωρεάν πρόγραμμα

To K9 Web Protection μεταξύ άλλων μπλοκάρει ιστοσελίδες με επικίνδυνο ή ακατάλληλο περιεχόμενο: πορνογραφία, τυχερά παιχνίδια, βία, απάτες κ.λπ. Καταγράφει τι κάνει το παιδί σας στο διαδίκτυο και εκδίδει σχετικές αναφορές που σας επιτρέπουν να εντοπίζετε πιθανούς κινδύνους. Μπορείτε να το ρυθμίσετε να περιορίζει την πρόσβασή του παιδιού στο διαδίκτυο μόνο ορισμένες ώρες τη μέρα και στους δικτυακούς τόπους που του επιτρέπετε εσείς.

Κατεβάστε το πρόγραμμα K9 Web Protection

Qustodio

Δωρεάν πρόγραμμα

Το Qustodio μεταξύ άλλων καταγράφει ποιες σελίδες επισκέπτεται το παιδί σας στο διαδίκτυο και εκδίδει σχετικές αναφορές. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε με ποιους έρχεται σε επικοινωνία σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, για να εντοπίζετε έγκαιρα πιθανούς κινδύνους: cyberbullying, grooming, απάτες κ.λπ. Μπλοκάρει ιστοσελίδες με επικίνδυνο ή ακατάλληλο περιεχόμενο. Μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση μόνο ορισμένες ώρες τη μέρα.

Κατεβάστε το πρόγραμμα Qustodio 

JuniorWatch

Δωρεάν στη βασική μορφή του. Με μηνιαία συνδρομή για πρόσθετα χαρακτηριστικά.

To JuniorWatch μεταξύ άλλων καταγράφει τι κάνει το παιδί σας στο διαδίκτυο: ιστορικό επισκέψεων, αποστολή αρχείων, φωτογραφίες, video κ.ά. Συγκεντρώνει τις ενέργειές του σε μια αναλυτική αναφορά που μπορείτε να δείτε από οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή. Επίσης μπλοκάρει ιστοσελίδες με επικίνδυνο ή ακατάλληλο περιεχόμενο.

Κατεβάστε το πρόγραμμα JuniorWatch

NetNanny

Με ετήσια συνδρομή

To NetNanny μεταξύ άλλων μπλοκάρει ιστοσελίδες με επικίνδυνο ή ακατάλληλο περιεχόμενο: πορνογραφία, ύποπτα chat room, υβριστική γλώσσα, τυχερά παιχνίδια κ.λπ. Καταγράφει τι κάνει το παιδί σας στο διαδίκτυο και πώς δικτυώνεται στο Facebook ή άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Εμποδίζει την πρόσβασή του σε παιχνίδια ακατάλληλα για την ηλικία του. Μπορείτε να ορίσετε πότε και πόση ώρα μπορεί το παιδί σας να είναι στο διαδίκτυο.

Κατεβάστε το πρόγραμμα NetNanny

Anti-Porn

Δωρεάν δοκιμαστικά για 7 μέρες

To Anti-Porn μεταξύ άλλων μπλοκάρει ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό και φιλτράρει το περιεχόμενο chat room όπου εντοπίζει υβριστική γλώσσα. Μπορείτε να το ρυθμίσετε να εμποδίζει την πρόσβαση του παιδιού σας σε σελίδες με συγκεκριμένες λέξεις και σε παιχνίδια. Μπορείτε επίσης να ορίσετε πότε και πόση ώρα μπορεί το παιδί να είναι στο διαδίκτυο και να λαμβάνετε αναφορά τι κάνει όταν είναι online.

Κατεβάστε το πρόγραμμα Anti-porn

KidLogger

Δωρεάν πρόγραμμα

Το KidLogger μεταξύ άλλων καταγράφει τι κάνει το παιδί σας στο διαδίκτυο και από το κινητό τηλέφωνο: χρόνος παραμονής, ιστορικό επισκέψεων ή κλήσεων, ιστοσελίδες και εφαρμογές που χρησιμοποιεί, συνομιλίες σε Skype, chat room κ.λπ.

Κατεβάστε το πρόγραμμα KidLogger 

Άλλες επιλογές για γονικό έλεγχο

Μπορείτε να εισάγετε ορισμένες ρυθμίσεις ασφαλείας στη μηχανή αναζήτησης, το λειτουργικό σύστημα και τον browser στον υπολογιστή από όπου το παιδί σας συνδέεται στο διαδίκτυο. Οι ρυθμίσεις αυτές σας επιτρέπουν να μπλοκάρετε ιστοσελίδες με επικίνδυνο περιεχόμενο ή ύποπτες διαφημίσεις και να θέτετε όρια στο τι μπορεί να κάνει το παιδί σας στον παγκόσμιο ιστό και πότε. Για να τις ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή: